Usein kysyttyjä kysymyksiä
Tarjoamme 30 päivän rahat takaisin takuun. Mikäli et syystä tai toisesta halua ottaa alustaa käyttöön, palautamme mahdollisesti jo maksamasi rahat täysimääräisesti takaisin.
Alustan perusversiossa ei ole käyttöönottomaksua, ainoastaan ylläpitomaksu. Mikäli tahdot räätälöidyn toteutuksen, saat siitä erillisen kustannusarvion.
Laskutus alkaa tilauksen jälkeisen kuukauden alusta lähtien. Laskutamme kuluvan kuukauden ylläpitomaksut kuun puolessa välissä ja laskuilla on 14 vuorokauden maksuaika.
Hinnastossa esitetyt hinnat ovat arvonlisäverottomia eli niihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.
Voit valita valintasi mukaan verkkolaskun, sähköpostilaskun tai perinteisen paperisen laskun. Paperisesta laskusta perimme 5€ laskutuslisän. Muut laskutustavat ovat ilmaisia.
Alustan irtisanomisaika on irtisanomiskuukautta seuraavan kuukauden loppuun.
Voit vapaasti valita kiinteä + provisio -hinnoittelusta mieleisen vaihtoehdon ja vaihtaa sitä vapaasti. Kiinteähintaisessa hinnoittelussa hinta määräytyy automaattisesti opiskelijamäärän mukaan.
Ei ole rajoitettu. Kaikissa hinnoittelumalleissa verkkokursseja ja e-kirjoja voi olla rajattomasti.
Kyllä voit. Ajastukset ovat kurssialustan perustoiminto.
Kyllä voit. Ne ovat kurssialustan perustoiminto joka sisältyy kaikkiin hinnoittelumalleihin. Kyselyt voidaan arvioida automatisoidusti tai manuaalisesti.
Kyllä voi. Tämä on kurssialustan perustoiminto.
Kyllä on. Todistus muodostuu automaattisesti ylläpitäjän määrittämällä tavalla kun opiskelija on suorittanut kurssin kokonaisuudessaan valmiiksi. Tämä toiminnallisuus ei ole mahdollista kaikilla hinnoittelumalleilla. Katso laajasta hinnastosta tai kysy lisää.
Kyllä voi. Tämä on kurssialustan perustoimintoja ja käytössä kaikilla hinnoittelumalleilla.
Kyllä voi. Tämä toiminto ei ole käytössä kaikilla hinnoittelumalleilla.
Alustalla voi myydä jäsenyyksiä mutta kaikilla hinnoittelumalleilla se ei onnistu. Katso tarkempi hinnoittelu.
Alustalla voi myydä käytännössä mitä tahansa fyysisiä tai digitaalisia tuotteita ja palveluita mutta kaikilla alustan hinnoittelumalleilla tämä ei onnistu. Lisäksi näiden käyttöönotto vaatii jonkin verran räätälöintiä. Katso tarkempi hinnoittelu tai pyydä esittely.
Alustalla on käytössä monipuoliset tuotekohtaiset tarjoustoiminnot sekä alennuskoodit.
Alustaan voidaan liittää käytännössä kaikki yleisimmät koti- ja ulkomaiset maksupalveluntarjoajat kuten Visma Pay, Paytrail, Klarna, Paypal, Stripe jne.
Ei vaadi mitään ohjelmistoasennuksia. Alusta toimii ns. SaaS-palveluna pilvessä. Tarvitset ainoastaan nettiselaimen.
Alustasta on valmiit kieliversiot suomeksi ja englanniksi. Myös muiden kieliversioiden totetuttaminen onnistuu.
Palvelimet sijaitsevat Haminassa, Suomessa.
Helpoin tapa on lisätä omille verkkosivuillesi valikko, josta klikkaamalla käyttäjä ohjataan alustalle.
Riippuen valitsemastasi hinnoittelumallista, ulkoasua on mahdollista muokata täysin vapaasti.
Alustaan on mahdollista valita valmiista verkkosivujen teemakirjastosta mieleinen teema ja rakentaa sen avulla helposti verkkosivut alustan päälle.
Voit halutessasi varata itsellesi haluamasi verkko-osoitteen ja voimme liittää sen alustaan.
Kyllä on mahdollista. Mikäli liitämme alustaan sinun oman sähköpostipalvelusi niin kaikki järjestelmästä lähtevät viestit lähtevät sinun omasta sähköpostiosoitteestasi.
Alustassa on satoja valmiita integraatioita muihin pilivpalveluihin. Katso laaja hinnoittelu niin näet missä hinnoitteluvaihtoehdoissa integraatiot ovat käytössä.
Sekä myyntialustassa että koulutusalustassa on omat Rest API-rajapintansa.
Riippuen alustan hinnoittelumallista, saat käyttöösi ylläpitäjän oikeudet. Sen avulla saat täydet käyttöoikeudet teemakirjastoon ja ulkoasun mukauttimeen. Lisäksi voit halutessasi muotoilla ulkoasua CSS:llä.
Koulutuskoneen ja sen taustalla olevan yrityksen Verkkokurssitehtaan historia ylettyy vuoteen 2014 asti jolloin me yrityksen perustajat ja vanhat kaverukset Eelis ja Ilpo aloimme pyörittelemään päissämme ajatusta verkkokoulutus- ja verkkokauppa-alustasta.
Ajatuksena oli kehittää Suomen markkinoille alusta jolla suomalaiset kouluttajat voisivat helposti rakentaa ja myydä verkkokursseja samalla alustalla.
Eelis oli jo tuolloin tehnyt noin 20-vuotisen työuran ”koodarina” ja ollut mukana kymmenissä verkkosivusto-, verkkokauppa- ja verkkokoulutusprojekteissa.
Minä taas puolestani olin tehnyt valmennustyötä noin 20 vuotta ja ollut oppilaitosmaailmassakin töissä.
Eeliksen tehtävänä oli rakentaa järjestelmä ja minun pääasiassa hankkia rahoitusta ja asiakkaita.
Järjestelmän perusteknologiaksi ja julkaisujärjestelmäksi valittiin Eeliksen toiveiden mukaan WordPress, verkkokauppa-alustana toimi luonnollisesti Woo (silloinen Woocommerce) ja koulutusalustaksi valittiin Sensei LMS.
Järjestelmän palvelinpalveluksi valittiin maailman suurin WordPress-sivustojen palveluntarjoaja WP-Engine. Hankimme WP-Engineltä pienimmän palvelupaketin, jossa ns. multi-site-mahdollisuus. Eli pystyimme kehittämään ja ylläpitämään yhtä järjestelmää (sivustoa) ja avaamaan asiakkaille omia liittymiään (alisivustoja). Kaikki pilvessä toimivat SaaS-palvelut perustuvat tähän samaan logiikkaan.
Näistä neljästä kivijalasta ainoastaan koulutusalusta-lisäosa on vaihtunut vuonna 2020 huomattavasti monipuolisempaan Learndashiin. Palvelinpalveluista vastaa edelleen WP-Engine sillä erotuksella, että palvelimet siirrettiin Irlannista Suomeen, Haminaan keväällä 2023.
Vaikka alustasta on nykyisin olemassa uusin, kolmannen sukupolven versio Koulutuskone niin edelleen osa asiakkaistamme käyttää alkuperäistä, vuonna 2015 julkaistua Verkkokurssikoneen ykkösversiota.
Se ei valitettavasti ole mahdollista mutta voit pyytää meitä testaamaan soveltuuko toivomasi lisäosa kokonaisjärjestelmään.
Maailman käytetyin verkkosivujen julkaisujärjestelmä WordPress toimii ns. avoimen lähdekoodin toimintaperiaatteiden mukaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että kuka tahansa voi halutessaan hyötyä muiden tekemistä ratkaisuista ja samalla voi itse kehittää omia ratkaisujaan muiden käyttöön.
Näitä muita ratkaisuja kutsutaan WordPressissä lisäosiksi (engl. Plugins). Lisäosien avulla on mahdollista rakentaa monipuolisia järjestelmäratkaisuja yhdistämällä lisäosia toisiinsa.
Esimerkiksi WordPressin verkkokauppa-alusta Woo on massiivisen suuri lisäosa jonka ympärille ohjelmistokehittäjät ovat kehittäneet satoja muita lisäosia.Kaiken kaikkiaan WordPressin lisäosia arvioidaan olevan yli 60 000 kappaletta.
Haastavaksi kokonaisjärjestelmän kehittämisen tekee se, etteivät kaikki lisäosat toimi saumattomasti keskenään, niitä ei ole koodattu laadukkaasti tai niitä ei jatkokehitetä.
Saadakseen siis kokonaisjärjestelmän toimimaan hyvin, on osattava ottaa käyttöön toisiinsa yhteensopivat, laadukkaasti koodatut ja jatkuvasti kehitettävät lisäosat.
Millaisilla lisäosilla Koulutuskone on rakennettu ja miten lisäosat valitaan?
Koulutuskonetta sekä sen kahta aiempaa alustaversiota on alusta lähtien kehitetty muutaman kivijalan varaan:
- Käytämme vain paljon käytettyjä (jokaisesta lisäosasta näkee niiden aktiivisten asennusten määrän) lisäosia.
- Käytämme usein maksullisia lisäosia. Näin varmistamme, että lisäosan kehittäjä jatkokehittää ja ylläpitää lisäosaa säännöllisesti.
- Testaamme huolella jokaisen lisäosan testiympäristössä ennen sen lisäämistä kokonaisjärjestelmään.
- Kehitämme alustan toimintoja asiakastarpeidemme perusteella.
- Vaikka jokaisen asiakkaamme sivustolle on mahdollista asentaa omia lisäosiaan niin emme KOSKAAN anna asiakkaidemme asentaa lisäosia itse.
- Hoidamme itse ne kielikäännökset, joihin ei valmista suomenkielen käännöstä löydy.
- Hoidamme lisäosien päivitykset itse.
- Olemme ulkoistaneet palvelinpalveluiden ylläpidon maailman suurimmalle WordPress-sivustojen ylläpitäjälle jotta pystymme varmistamaan sivustojen toimintavarmuuden ja tietoturvan.
Alustamme sisältää asiakkaan sivustosta riippuen 50-70 eri lisäosaa.
Koulutuskone-alusta on kehitetty siten, että kaikkia sen perustoimintoja (eli lisäosia) pystytään ylläpitämään ja kehittämään keskitetysti. Pystymme helposti ja nopeasti (käytännössä nappia painamalla tai jopa antaa asiakkaalle mahdollisuuden tehdä tämä itsenäisesti) avaamaan asiakkaalle oman liittymän jonka avulla kaikki perustoiminnot saa käyttöönsä.
Tämän lisäksi pystymme kuitenkin liittymäkohtaisesti räätälöimään alustaa tai liittämään (integroimaan) sen helposti muihin järjestelmiin.
Tämän keskitetyn sivustojen ylläpidon ansiosta meidän ei tarvitse päivittää jokaisen sivuston jokaista lisäosaa erikseen vaan teemme sen keskitetysti. Meiltä säästyy aikaa joten pystymme tarjoamaan ylläpidon edullisempaan hintaan asiakkaillemme.
Palvellen toimitettavalla SaaS-palvelulla tarkoitamme sitä, että räätälöimme alustaa asiakkaan toiveiden mukaan sekä autamme ja opetamme alustan käytössä.
Koulutuskonetta voi räätälöidä monin eri tavoin.
- Ulkoasun voi räätälöidä käytännössä lähes täysin. Käytössä on yli 80 valmista verkkosivuteemaa, joiden avulla laadukkaan ja mieleisen ulkoasun rakentaminen on helppoa.
- Valmiin teeman lisäksi käytössä on ns. mukautin, jonka avulla graafinen ilme, valikkorakenteet, sivupohjat jne. on mahdollista määritellä.
- Asiakas voi halutessaan hankkia oman verkko-osoitteen. Tämä mahdollistaa verkkosivuston rakentamisen alustan päälle.
- Alusta voidaan liittää asiakkaan omaan sähköpostipalveluun joten kaikki järjestelmästä lähteävät viestit lähtevät asiakkaan haluamasta sähköpostiosoitteesta.
- Sivuja voi lisäksi muokata CSS:llä joten kaikki sivustonäkymät ja -toiminnot on mahdollista rakentaa täysin omien toiveiden mukaisiksi.
- Alusta sisältää satoja valmiita integraatioita muihin järjestelmiin. Näiden ansiosta alusta on helppo liittää esimerkiksi toiminnanohjaus-, laskutus-, markkinointi- tai taloushallinnon järjestelmiin.
- Alustassa on Rest API-rajapinnat sekä myynti- että koulutusalustassa. Tämä mahdollistaa helposti rakennettavat SSO-toteutukset.
Ihan alkuun sanon, että yritän mahdollisimman puolueettomasti ja objektiivisesti vertailla (onnistunko siinä vai en, päätä itse… kilpailevaa alustaa omaamme.
Campwire on ns. puhdasverinen SaaS-palvelu eli kaikki asiakkaat saavat käyttöönsä saman järjestelmän. Alustan räätälöiminen asiakkaan tarpeiden mukaan on SaaS-palveluissa joko vaikeaa tai mahdotonta.
Campwiren ylivoimaisena vahvuutena Suomessa on ollut verkkokurssien, e-kirjojen ja nyttemmin jäsenyyksien rakentaminen ja myyntiin asettaminen helpon käyttöliittymän avulla.
Heikkoutena näen räätälöintimahdollisuuksien ja integraatioiden puuttumisen. Sekä myös tiettyjen olennaisten toimintojen puuttuminen, kuten esimerkiksi kyselyt, automaattinen arviointi, todistukset sekä kursseille rekisteröitymisen ainoastaan verkkokaupan läpi. Varsinkin suurille organisaatioille kursseja myytäessä on laskutusmahdollisuus ja helppo kursseille rekisteröityminen tärkeä toiminnallisuus.
Koulutuskoneen suurimpana heikkoutena Campwireen verrattuna on aiemmin ollut käytettävyys. Kurssien rakentaminen ja myyntiin asettaminen on täytynyt tehdä järjestelmähallinnan kautta. Joka ei ole niin helppokäyttöinen kuin mitä Campwiren käyttöliittymä on.
Koulutuskoneen uusin alustaversio tuo kuitenkin täysin uuden, helpon käyttöliittymän asiakkaiden käyttöön. Kurssien rakentaminen ja myyntiin asettaminen on mahdollista tehdä Campwiren kaltaisella, helpolla käyttöliittymällä.
Tämän lisäksi Koulutuskone tarjoaa kouluttajien käyttöön huomattavasti monipuolisemmat toiminnallisuudet sekä tietenkin räätälöintimahdollisuudet, joita Campwire ei pysty tarjoamaan. Näitä ovat mm.
- Valmiit verkkosivuteema ja räätälöitävä ulkoasu
- Oma verkko-osoite
- Ryhmät
- Monipuolisemmat käyttäjäroolit
- Kyselyt ja tehtävät
- Automaattinen ja manuaalinen arviointi
- Laskutuslomakkeet ja helppo rekisteröityminen
- Integraatiot ja Rest API-rajapinnat
Suosittelen kuitenkin itse vertaamaan Campwiren ja Koulutuskoneen tai muiden alustojen toimintoja ja valitsemaan sen joka itselle tuntuu parhaimmalta.
Ulkomaiset vaihtoehdot ovat Campwiren tavoin puhdasverisiä SaaS-palveluita. Helppokäyttöisiä ja sisältävät paljon toiminnallisuuksia kurssien ja jäsenyyksien rakentamiseen ja myyntiin.
Toiminnot näissä ulkomaisissa alustoissa ovat huomattavasti monipuolisemmat kuin Campwiressä, luonnollisesti kehittämisresursseista johten.
Koulutuskoneen hyöty ulkomaisiin alustoihin verrattuna tulee täysin suomenkielisessä alustassa, kotimaisissa maksutavoissa sekä suomenkielisessä tuessa.
Myös ulkomaisten alustojen kohdalla suosittelen itse vertaamaan eri vaihtoehtoja ja valitsemaan itselleen sopivimman käyttöön.
Heräsikö kysyttävää?
Lähetä kysymys niin vastaamme suoraan sähköpostiisi.